ingyen webstatisztika
Femap

Végezzen jobb elemzéseket a Femap szoftverrel

Ügyféltámogatás
Solid Edge Ügyféltámogatás
Lépjen velünk kapcsolatba
Közösség
 Termékek, megoldások
EPLM > femap > default
 

 Mi a FEMAP?

 
FemapA FEMAP egy általános célú végeselemes alkalmazás a Siemens PLM Software Velocity Series termékcsaládon belül, amely a végeselemes modellek megépítésére és az eredmények megjelenítésére használható. CAD-független és megoldó-semleges alkalmazás, így a legtöbb nagy CAD-rendszerből (pl. Solid Edge, CATIA, Pro/E SolidWorks, Inventor) képes geometriai modellek fogadására, és számos a piacon lévő végeselemes megoldót (pl. NX Nastran, Ansys, LS-DYNA, Abaqus) támogat.
A FEMAP eszközeivel az importált geometrián elvégezhetjük az absztrakciót (pl. középfelületek előállítása) és az egyszerűsítést (pl. kis részletek elhagyása), annak érdekében, hogy a hálózáskor numerikusan minél megbízhatóbb elemalakokat kapjunk. A hálózás során a rendelkezésre álló elemtípusok (térfogati, felületi, vonalszerű, stb.) széles tárházának tetszőleges kombinációjával komplex végeselemes struktúrákat állíthatunk össze. A megfogalmazott feladatot valamely megoldó felé exportálva, majd a kapott eredményeket visszatöltve tudjuk a szerkezeteink viselkedését elemezni a FEMAP kiértékelési eszközeinek segítségével.

 

 FEMAP és NX Nastran

 
FEMAP, NX Nastra A FEMAP és NX Nastran integrált végeselemes alapcsomag az NX Nastran megoldó leggyakrabban használt analízis-moduljainak elérését a FEMAP modellezési környezetben teljesen integrált módon támogatja lineáris és nem-lineáris statikai, sajátfrekvencia, stabilitásvesztési és hőtani feladatok esetében. A FEMAP és NX Nastran alapcsomag lehetővé teszi az elemtípusok és anyagmodellek széles választékának egyidejű használatát, továbbá a terhelési esetek és a peremfeltételek kívánság szerinti összeállításával és kombinációjával kellő szabadságot biztosít a szerkezetek elemzéséhez.
 

 FEMAP Topológiai Optimálás

 
Topológiai optimálásA FEMAP topológiai optimáló modulja a TOSCA technológiájára alapozva, a FEMAP modellek alakoptimálására alkalmas. Az optimálás bármely már meglévő test- vagy lemezmodell esetében a modellre jellemző beállítások (terhelési és megfogási esetek, anyagjellemzők, stb.) megtartásával, rövid idő alatt elvégezhető. Az optimálási ciklus végén egy háromszögekkel határolt matematikai felületet kapunk végeredményül, melyre alapozva a konstrukciónak új formát adhatunk, és ez által anyagot (tömeget) takaríthatunk meg.
 

 FEMAP Thermal

 
ThermalA FEMAP Thermal komplex hőtani viselkedésű szerkezetek vizsgálatát teszi lehetővé, többek között hővezetési, hőátadási és hősugárzási folyamatok figyelembevételével. Állandósult és tranziens (időben változó) hőtani folyamatok vizsgálatára alkalmas.
 
 

 FEMAP Flow

 
Femap FlowA FEMAP Flow a FEMAP folyadékáramlási (CFD) megoldója. A FEMAP Thermal modullal együtt kapcsolt hő- és áramlástani feladatok megoldására alkalmas. Az ilyen modellek mind a szerkezetet, mind pedig az azt kitöltő gázt vagy folyadékot magukba foglalják, azok viselkedését igyekeznek nyomon követni, figyelembe véve a szerkezet és a közeg közötti termikus kölcsönhatást (pl. hőátadás).
Enterprise Group

H-1143 Budapest, Gizella út 51-57 • Tel.: +36 1 471 2380/2 • Fax: +36 1 471 2674
E-mail: plm@enterprisegroup.hu www.enterprisegroup.hu

Kapcsolat | Oldaltérkép | Adatvédelmi nyilatkozat
Facebook Twitter YouTube