ingyen webstatisztika
Solid Edge

Huzalos szikraforgácsolás az Edgecam 2013...

Ügyféltámogatás
Solid Edge Ügyféltámogatás
Lépjen velünk kapcsolatba
Közösség

A piacvezető Edgecam CNC programozó szoftver legújabb verziója teljesen új huzalos szikraforgácsoló modult vezet be.

Az Edgecam 2013 R1 intuitív környezet biztosít a huzalos szikraforgácsoló szerszámgépek teljes körű programozásához. Az új környezet kipróbált posztprocesszorok és tapasztalatokon alapuló megmunkálási technológiák széleskörű adattárát tartalmazza alaptelepítésben. Az új ciklusok figyelembe veszik az előgyártmányt, kiküszöbölik a szükségtelen megmunkáló mozgásokat és csökkentik a ciklusidőt.

EdgecamWireEDM
 

A felhasználók olyan előredefiniált megmunkálási stratégiák közül választhatnak, mint a „Éjszakai futtatás felügyelet nélkül” vagy a „Nappali futtatás felügyelettel”. Ugyanakkor, egyszerűen adhatnak meg új, saját technológiát. Az új funkciók kiterjednek a különféle sarokkialakítási típusokra, a különböző tartóhíd opciókra, a nagyoló és simító fogások alkalmazási lehetőségeire, a több betétes kivágó szerszámokra, és „kieső mag nélküli” teljes zsebkimunkálásra. Szintén új funkció a „Kép és tartalomfüggő súgó” a Huzalszikra és az Alaksajátosság kereső párbeszédablakok valamennyi opciójához, amely a felhasználói felületet még egyértelműbbé teszi, és segíti a felhasználót a funkciók jobb értelmezésében.

EdgecamWaveformRoughingCycle
 

Az új szikraforgácsolási funkciókhoz hasonlóan számos fejlesztés nyújt értéknövelést valamennyi Edgecam felhasználó számára.

Az iparágvezető Nagyolás hullámmintával ciklus most lehetőséget nyújt startfurat megadására is megközelítési módszerként, ezzel lágyabb anyagba lépést biztosítva, és tovább csökkentve a ciklusidőt.

Szintén időtakarékos megoldás, a Profilozás ciklus új opciója az éles sarkok letörésének vagy lekerekítésének megadása, ami kiküszöböli az utólagos sorjázás szükségességét.

EdgecamImagesOnFeatureFindDialog
 

Egy új „Cső” típusú előgyártmány került bevezetésre, valamint a felhasználók most már szerkeszthetik a korábban definiált előgyártmány méreteit és újraválaszthatják az alapgeometriát, az előgyártmány alak megtartása mellett. Az előgyártmány módosítása így automatikusan érvényesül a megmunkálási utasítások újragenerálása során.

Az Alaksajátosság keresőben, a „legközelebbi szomszéd” algoritmussal továbbfejlesztett sorrendtervezés biztosítja, hogy az alakelemek a megmunkálás szempontjából optimális sorrendben jelenjenek meg. Továbbá az Alaksajátosság kereső most már képes felismerni az U és V alakú beszúrásokat is a megmunkáláshoz.

Edgecam Rough_Profiling_Cycle
 

Az esztergálási környezetben, az új Kontúrnagyolás ciklus a megadott kontúrral párhuzamos fogásokkal távolítja el az előgyártmány lemunkálandó részét, ami jellemzően szabadformájú kontúrok öntött vagy kovácsolt előgyártmányból történő kinagyolásánál használatos. Ez a technológia szintén hasznos olyan anyagok megmunkálásánál, ahol célszerű az anyagba lépések számát csökkenteni, mivel ez a startégia hosszabb ideig tartja megmunkálásban a szerszámot. A ciklus intelligens előgyártmányba lépést és elhagyást tartalmaz, valamint figyeli az előgyártmány alakját annak érdekében, hogy csökkentse a felesleges megmunkáló mozgásokat és csökkentse a cikusidőt. Emellett támogatja a szerszámkorrekciót a vezérlőn, és számos opciót nyújt a különféle ráhagyások megadásához.

Számos fejlesztést tartalmaz az Edgecam Szimulátor, amik lehetővé teszik a szimuláció visszapörgetését a megmunkáló program korábbi pozíciójába.

EdgecamSimulatorRewindPoint
 

A szerszámpályák számítása is jelentősen gyorsult az új 64-bites 5-tengelyes megmunkáló motornak köszönhetően, ami különálló folyamatként fut, kihasználva a többszálas számítás lehetőségeit. A Maró/esztergáló környezetben most elérhető a maró ciklusok háttérben történő számítása, ami biztosítja, hogy a felhasználó tovább dolgozhat az Edgecam-ben, míg a rendszer az összetett szerszámpályákat számolja.

EdgecamVaultInterfaceVaultClient
 

Az Edgecam az Autodesk Inventor tanúsított partnere, és a 2013 R1 közvetlen felületet biztosít az Autodesk Vault 2013-hoz, lehetővé téve az Edgecam fájlok kezelését a rendszerben. A munkafolyamat nyomon követhető, és a felhasználó számára biztosított a verziókövetés egyedi alkatrészei fölött.

Az Edgecam Vault menüje közvetlen elérést biztosít, és a felhasználók beadhatják és kivehetik az alkatrész fájljaikat és nyomon követhetik annak történetét.
Amikor egy Inventor modellt tartalmazó Edgecam fájlt kivesz a Vault-ból és megnyit az Edgecam-ben, a rendszer Inventor fájl minden korábbi változását észleli, és jelzi a frissítés lehetőségét az Edgecam alkatrészben.

 

Bővebb információ az Edgecam-ről: www.edgecam.hu

*********************************************************************************
A Vero-ról: A Vero Software szoftvereket fejleszt és forgalmaz a tervezési és megmunkálási folyamat támogatására olyan ipari szektorok számára, mint az autóipar, repülőgép gyártás, elektronika, orvostechnika, oktatás, kő és faipar. A társaságnak saját kirendeltségei vannak az Egyesült királyságban, Olaszországban, Franciaországban, Japánban, Kanadában, Hollandiában és Kínában, termékeit több, mint 40 országban forgalmazza leányvállalatain és viszonteladói hálózatán keresztül. Több mint 120.000 telepített licence van világszerte.
 
Kiadta: Vero UK Limited
Fordította: Enterprise Group – PLM Üzletág
1 - 1 Következő
Enterprise Group

H-1143 Budapest, Gizella út 51-57 • Tel.: +36 1 471 2380/2 • Fax: +36 1 471 2674
E-mail: plm@enterprisegroup.hu www.enterprisegroup.hu

Kapcsolat | Oldaltérkép | Adatvédelmi nyilatkozat
Facebook Twitter YouTube