ingyen webstatisztika
Solid Edge

Egyszerűbb „multi-tool” szerszámkezelés a...

Ügyféltámogatás
Solid Edge Ügyféltámogatás
Lépjen velünk kapcsolatba
Közösség

A világ legerősebb lemeztechnológiai CAD/CAM szoftvere, a Radan 2013 verziójának új fejlesztései jelentősen továbbfejlesztett támogatást nyújtanak a „multi-tool” szerszámokhoz, ami azt jelent, hogy ezek alkalmazása sokkal egyszerűbbé vált.
Chris Aston, a Radan ügyvezetője elmondta, hogy a „multi-tool” szerszámok beállításának hagyományos módszere, amit a szerszámgép rendszeradat fájljában kell végezni nehézkes és időigényes. Ugyanakkor a jelentős koncepcióváltásnak köszönhetően a Radan 2013 figyelemre méltó támogatást nyújt a „multi-tool” szerszámokhoz.

 

„Azt az alapelvet vezettük be, hogy a”multi-tool” egy szerszám nem egy revolver „ami meghatározza, hogy a Radan hogyan telepíti a „multi-tool szerszámokat, és a felhasználó hogyan tudja konfigurálni és módosítani azokat. A Radan 2013 verzióban a „multi-tool” konfigurációk megadása úgy történik, hogy az adott szerszámgépen változtatható.

 

Például egy Trumpf szerszámgép konfiguráció esetén valamennyi „multi-tool” definíció (az alak és tárhely) elérhető lesz, amit a felhasználó megvásárolhat a szerszámgépéhez, anélkül, hogy azok fixen le lennének kötve egy tárhelyhez. Ez a megoldás kevésbé munkaigényes és rugalmasabb, mint a hagyományos eljárás, ahol a „multi-tool” mindig ki van osztva a tárban.”
A Radan 2013 fejlesztéseinek kombinációja szélesebb körű automatizmust nyújt, ugyanakkor szükség esetén manuális lehetőségeket is biztosít, a felhasználónak ezek kiterjednek a navigációs eszközök kulcsfontosságú fejlesztéseire, amik javítják a funkciók elérhetőségét; a Radbend továbbfejlesztett integrációjára; valamint a színezés hozzáadására, ami egyszerűsíti az alkatrészek beazonosítását, mind a gyártás előtt mind azt követően.
Szín: az alkatrészekhez a táblakiosztási projektben most saját szín van hozzárendelve. 32 különböző szín kerül kiosztásra az alkatrész lista elemei között. Tábla kiosztási színek a beállítási lista generálása során is alkalmazásra kerülnek.
Tábla kiosztás: Az egyetlen alkatrész kiosztása (SPL) be lett integrálva a tábla kiosztási projektbe. Egy új beállítás érhető el az SPL párbeszéd ablakban annak megadására, hogy a túltermelés engedélyezett-e. Ahol több tábla szükséges, az SPL legenerál egy táblaszámlálót, ami vagy kielégíti az elvárt darabszámot vagy nem. Ahol nincs elég alkatrész a tábla kitöltéséhez, ha a túltermelés nem engedélyezett a tábla csak részben lesz kiosztva.
Az SPL párbeszéd ablak most használható olyan tábla szerkesztésére, amit az automata táblakiosztó készített, és ami csak egy alkatrészt tartalmaz. Ezen módosíthatja például biztonsági távolságokat, ami korábban nem volt lehetséges.
3D: Külső CAD rendszerek fájl formátumai most egyszerűen importálhatóak, behúzva a fájt  a 3D ablakba. A beolvasott alkatrész az aktuális munkaterületen kerül elhelyezésre. A felhasználónak meg kell erősíteni az anyag típust a beolvasás végrehajtása előtt, beleértve az anyagvastagságot is, ha az nem határozató meg automatikusan.
Radbend: Új Radbend CAD interfészek kerültek bevezetésre Inventor-hoz és SolidWorks-höz, így a Radbend egyszerűen használható élhajlítás szimulációjához a konstrukciós tervezés fázisában.
Radan 3D és Radbend: a Radan 3D és Radbend közötti továbbfejlesztet kapcsolat lehetővé teszi az alkatrészek parametrikus programozását. A 3D-s modell Radan 3D-ben történő módosítását követően Radbend program (szerszámválasztás és támasztóujj pozíció) automatikusan frissítésre kerül.
Kiválasztás egyetlen kattintással: a Radan 2013 verzióban a geometria egyetlen egérkattintással kiválasztható. Ez az új kiválasztási módszer alkalmazható geometria másolására vagy alkatrészek mozgatására.

 

Chris Aston elmondta: „Az átfogó kutatás és folyamatos fejlesztés biztosítja, hogy a Radan állandóan lehetőséget nyújtson felhasználói számára, hogy az abszolút maximális teljesítményt érjék el lemez technológiai CNC szerszámgépeiken és CAM eljárásaikban, fenntartva versenyképességüket.

 

 
 
*********************************************************************************
A Vero-ról: A Vero Software szoftvereket fejleszt és forgalmaz a tervezési és megmunkálási folyamat támogatására olyan ipari szektorok számára, mint az autóipar, repülőgép gyártás, elektronika, orvostechnika, oktatás, kő és faipar. A társaságnak saját kirendeltségei vannak az Egyesült királyságban, Olaszországban, Franciaországban, Japánban, Kanadában, Hollandiában és Kínában, termékeit több, mint 40 országban forgalmazza leányvállalatain és viszonteladói hálózatán keresztül. Több mint 120.000 telepített licence van világszerte.
 
Kiadta Vero UK Limited
Fordította Enterprise Communication

 

1 - 1 Következő
Enterprise Group

H-1143 Budapest, Gizella út 51-57 • Tel.: +36 1 471 2380/2 • Fax: +36 1 471 2674
E-mail: plm@enterprisegroup.hu www.enterprisegroup.hu

Kapcsolat | Oldaltérkép | Adatvédelmi nyilatkozat
Facebook Twitter YouTube