ingyen webstatisztika
Solid Edge

Megjelent a FEMAP legújabb verziója, a Femap...

Ügyféltámogatás
Solid Edge Ügyféltámogatás
Lépjen velünk kapcsolatba
Közösség

 

A Siemens PLM 2013. január 9-én kiadta a legújabb FEMAP v11 verziót. A legfrissebb verzió számos olyan funkciót és lehetőséget kínál, amely még hatékonyabbá és professzionálisabbá teszi a végeselemes modellek kezelését.
 
A legfontosabb újdonságok:
 
Eredmények tárolása külső hivatkozású fájlokban:
 
A v10.3 verzió és az azt megelőző verziók az eredményeket a megoldást követően a FEMAP saját modellállományaiba integrálták és a továbbiakban abban tárolták. Az állományok a növekvő modellméretek és az egyre összetettebb szimulációs igény miatt tetemes méretűvé válhattak, ami megnehezítette a FEMAP modellek kezelését. Az új megoldással az NX Nastran fájlokban (.op2) „maradhatnak” az eredmények. Ennek előnye a rugalmasabb állománykezelés és a modellek sokkal gyorsabb beolvasása és mentése.
 
-	Eredmények tárolása külső hivatkozású fájlokban
 
    
Jelentősen megnövelt grafikus teljesítmény: 
 
A végeselemes modellek méretének növekedésével (értsd. növekvő elemszám) a megjelenítésnek is lépés kell tartania. A FEMAP v11 verzióban az OpenGL nyújtotta lehetőségeket igyekeztek a lehető legszélesebb körben alkalmazni. Az ábrázolásához ettől a verziótól kezdődően beépítették VBO (Vertex Buffer Object) technika nyújtotta képességeket. Ennek lényege, hogy megjelenítéshez a grafikus kártya a lehető legnagyobb mértékben kerül bevonásra, vagyis a modellt a lehető legkisebb adatmennyiséggel adja át a szoftver a grafikus kártyának, amely azután minden további műveletet „hardverből” végez el. A teljesítménynövekedés a forgatás esetében a legszembetűnőbb, ami még nagyobb modellek esetén is 5-10-szeres értékű lehet.
 
Jelentősen megnövelt grafikus teljesítmény
 
    
Geometria előállítása elemekből:
 
Összefüggő elemekre a FEMAP egy új algoritmus segítségével képes felületet „feszíteni”, amelyet ezután felhasználhatunk a modell finomításába, módosításában, új hálórészlet elkészítésében. A módszer importált hálók esetében nyújt segítséget, ha pl. egy új kivágást akarunk elhelyezni a lemezmodellen, vagy egy borda beépítése válik utólag szükségessé. Ilyenkor a geometria ugyan úgy rendelkezésünkre áll, mintha a modellt mi magunk hálóztuk volna a FEMAP-ben, amit valójában egy korábbi vizsgálathoz – akár egy másik preprocesszorral és más szolver számára – hoztak létre, és a további elemzéshez mi „csak” megkaptunk.
 
Geometria előállítása elemekből
 
    
Szuperelem-technika támogatása:
 
A FEMAP v11 megkönnyíti az NX Nastran által támogatott szuperelem-technika használatát. Szuperelemeket akkor alkalmazhatunk, ha az általunk vizsgálni kívánt modell nagy kiterjedésű, és lehetőségünk van a teljes modell feldarabolására. Az ilyen darabokat nevezzük szuperelemeknek. Az egyes szuperelemek viselkedését önállóan tudjuk vizsgálni, és nincs szükség a többi szerkezeti rész (amelyek szintén szuperelemek) valós jelenlétére a modellben, csupán „helyettesítő” módon. Ez a helyettesítés az egyes szuperelemeknek a „határokra” történő redukálásával (merevség, tömeg, terhelés) történik. A szuperelemeket külön-külön kezelve egyenként kisebb és kézben tartható modellhányadokat kapunk, amelyet így a rendelkezésre álló erőforrások még „elbírnak”.
 
Szuperelem-technika támogatása
 
    
 
További fejlesztésekről bővebben ITT olvashat.
 
A jelentősebb újdonságokat videók formájában a Siemens PLM a YouTube-on ITT tette közzé.
 
A FEMAP v11 verziót a szoftverkövetéssel rendelkező felhasználóknak a Siemens PLM a szerződött viszonteladójukon keresztül fogja rendelkezésre bocsátani, előre láthatólag 2013. február hónap folyamán.
 
A FEMAP v11 on-line módon, a hozzáféréssel rendelkező (regisztrált) felhasználók számára, az Enterprise Communications Magyarország Kft. terméktámogatási oldaláról tölthető le, az alábbi hivatkozásokkal:
 
 
Az új FEMAP v11 verzió használatához szükséges hivatalos licencéhez viszonteladóján keresztül juthat hozzá.
1 - 1 Következő
Enterprise Group

H-1143 Budapest, Gizella út 51-57 • Tel.: +36 1 471 2380/2 • Fax: +36 1 471 2674
E-mail: plm@enterprisegroup.hu www.enterprisegroup.hu

Kapcsolat | Oldaltérkép | Adatvédelmi nyilatkozat
Facebook Twitter YouTube