ingyen webstatisztika
Solid Edge

ISO szabvány lett a JT formátum

Ügyféltámogatás
Solid Edge Ügyféltámogatás
Lépjen velünk kapcsolatba
Közösség

​A Siemens által fejlesztett JT adatformátum lett a világ első, a 3D-s termékinformációk megtekintésére és megosztására szolgáló szabványos ISO formátuma

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) a Siemens JT adatformátumát fogadta el Nemzetközi Szabványként a 3D-s termékinformációknak a termék-életciklus egyes fázisai során történő megtekintéséhez és megosztásához. A JT formátum felgyorsítja az együttműködést azáltal, hogy lehetővé teszi a tervező- és gyártócégek számára, hogy gyorsan és egy egységként mozgathassanak 3D-s termékadatokat a szabványt támogató különböző CAD és PLM szoftveralkalmazások között.
 
JT formátum
 
 
Azzal, hogy a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet a világ elsőszámú 3D-s vizualizációs adatformátumának a JT-t választotta, a gyártócégeknek többé nem kell majd az egyes rendszerek saját formátumaitól függniük, és ezáltal könnyebben fog menni a 3D-s megjelenítés és együttműködés a partner cégekkel.
„A General Motors már több mint egy évtizede használja a JT fájl formátumot a cég PLM stratégiájának részeként a 3D-s vizualizáció és együttműködés megkönnyítésére” – mondta el Nick Bell, a General Motors Globális termékfejlesztési osztályának vezetője. „A JT formátum segítségével a tervezési adatok könnyedén kicserélhetők a vállalaton, vagy az ellátási láncon belül, nagymértékben segítve ezzel a vizuális együttműködést és kommunikációt. Nagyon örülünk annak, hogy a JT formátumból végre ISO Nemzetközi Szabvány lett.”
 
„Az elmúlt 15 év alatt a JT formátumnak világszerte sikerült elterjednie a 3D-s termék adatok megosztására és vizualizációjára használható nyitott formátumként, és elmondható, hogy ez lett a 3D-s együttműködés közös nyelve a PLM-ben” – mondta el Chuck Grindstaff, a Siemens PLM Software vezérigazgatója. „Az a tény, hogy a JT formátum szabványosított lett, még jobban fel fogja gyorsítani annak használatát, ezáltal hatékonyabbá válhat a termékfejlesztés. A mai bejelentés történelmi mérföldkőnek tekinthető a PLM nyitott szabványok történetében, mely tovább erősíti a Siemens elkötelezettségét egy, az egész iparágnak kedvező nyílt üzleti modell kialakításában.”
 
A Siemens PLM Software szorosan együttműködött a ProSTEP iViP-vel, egy olyan nemzetközi konzorciummal, amely elkötelezte magát, hogy megszerzi az ISO Nemzetközi Szabvány státuszt a JT formátum számára. A ProSTEP iViP a JT fáj formátum referencia dokumentumának (ISO PAS 14306) publikálásában is fontos szerepet játszott 2009 októberében, ami az első lépés volt a nemzetközi szabvánnyá válás folyamatában.
JT formátummal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.jtopen.com weboldalra.
 

 

1 - 1 Következő
Enterprise Group

H-1143 Budapest, Gizella út 51-57 • Tel.: +36 1 471 2380/2 • Fax: +36 1 471 2674
E-mail: plm@enterprisegroup.hu www.enterprisegroup.hu

Kapcsolat | Oldaltérkép | Adatvédelmi nyilatkozat
Facebook Twitter YouTube